Sikkerhetsadvarsel "Vil du kun se det sikre innholdet på websiden?"
27 Sep 2013 16:27

Hva innebærer det når jeg har både sikkert og usikkert (blandet) innhold?

Sikkert og usikkert innhold – eller blandet innhold – betyr at websiden prøver å vise elementer ved hjelp av både sikre (HTTPS/SSL) og usikre (HTTP) webservertilkoblinger. Dette skjer ofte på Internett-butikker eller finanswebområder som viser bilder, bannere eller skript fra en server som ikke er sikret.

Faren ved å vise blandet innhold er at en usikker webside eller et usikkert skript kan klare å skaffe seg tilgang til det sikre innholdet.

Hvordan fjerner jeg sikkerhetsadvarselet?

Problemet er altså at du har bilder, javascript, flash, css eller lignende som er linket inn i HTML-koden direkte med en HTTP-url.

Hvis du bruker Firefox, så skal du kunne finne dette dersom du høyreklikker et eller annet sted på siden (untatt bilder) og trykker på "Vis informasjon om siden". Under "media"-tabben har du en liste over alle elementene på siden. Da er det bare å bla seg nedover til du finner hvilken/hvilke element(er) som ikke har en https-url.

Når du har funnet de usikre elementene, må du oppdatere HTML-koden slik at elementet linker til https i stedet for http. Et eksempel er å oppdatere codebase for flash til https, altså: codebase="https://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash.....