Hvordan installere Rot og Mellomliggende sertifikater med MMC?
06 Oct 2013 0:29

For å installere Rot og Mellomliggende sertifikater med MMC gjør følgende:

For å installere Rot og Mellomliggende sertifikater på Exchange 2007 MÅ MMC benyttes, ikke IIS!
NB: Det er viktig at Rot og Mellomliggende sertifikater installeres FØR du installerer domenesertifikatet!

1. Åpne Microsoft Management Console (MMC)

Start Run MMC

Start -> Run -> Skriv inn "mmc" (uten hermetegn) og klikk 'OK' eller trykk på Enter på tastaturet.

2. Åpne 'Add/Remove Snap-in' vinduet

AddRemove SnapIn

File -> Add/Remove Snap-in

3. Legg til Certificates Snap-in

AddCertSnap

CertSnapIn

Klikk 'Add' og deretter dobbeltklikk på 'Certificates'

4. Velg 'Computer Account' og klikk 'Next'

ComputerAccount

NB: Dette steget er veldig viktig. Det må være 'Computer Account' og ingen annen konto

5. Velg 'Local Computer' og klikk 'Finish'

6. Lukk 'Add Standalone Snap-in' vinduet og klikk 'OK' i 'Add/Remove Snap-in' vinduet.

7. Du vil nå bli sendt tilbake til MMC.

Installer / importer Rot og Mellomliggende sertifikater

Utvid sertifikatseksjonen ved å klikke på plusstegnet (+) slik at det blir et minustegn (-) for å vise 'Certificates' treet.

Installer Rot-sertifikatet

1. Høyreklikk på 'Trusted Root Certification Authorities', velg 'All Tasks', og velg deretter 'Import'.

2. Klikk 'Next'.

3. Finn Rot-sertifikatet og klikk 'Next'.

Når guiden er utført, klikk 'Finish'.

Installer Mellomliggende-sertifikat(er):

Det kan ofte være flere enn bare ett Mellomliggende sertifikat.

Intermediates

Prosessen er akkurat den samme bortsett fra at du skal velge 'Intermediate Certification Authorities' i stedet for 'Trusted Root Certificate Authorities' og at filen(e) som skal importeres er de filene som er igjen utenom ditt domene-sertifikat.