Signere epost med Commfides e-ID med Outlook
01 Oct 2013 16:49

Sett inn Commfides e-ID i PC (vent litt)

I AVENTRA

1. Høyreklikk på Aventra ikonet, og velg "Display Tokens" (Programvaren følger med Ansattsertifikatet)
  2. Klikk på "ACS ACR101 ICC Reader 0"  (dette er valget nedenfor "Security devices")
  3. Klikk på "Authority certificates"
  4. HøyreKlikk på "Issuer certificate " og velg "Open"
  5. Velg så "Installer sertifikat"
  6. Følg "Importveiviseren for sertifikat" ved å klikke "Neste", "Neste" og "Fullfør"
  7. Høyreklikk på "Root certificate" og velg "Open"
  8. Velg så "Installer sertifikat", Velg "Neste"
  9. Velg "Plasser alle sertifikater i følgende lager" , bla igjennom
  10. Velg "Tredjeparts rotsertifiseringsinstanser" og OK, neste, Fullfør
  11. Velg "Close"  (i Aventra)

I OUTLOOK

1. Velg Fil
  2. Velg Alternativer
  3. Velg Klareringssenter
  4. Velg innstillinger for klareringssenter
  5. Velg E-postsikkerhet
  6. Klikk på "Innstillinger"
  7. Nå er du kommet inn på "Endre sikkerhetsinnstillinger" skriv inn et navn i feltet "Navn på sikkehetsinnstilling"
  8. Velg Signatur og krypteringssertifkat. I Feltet signatursertifikat vil du muligens få to alternative sertifikater velg det øverste. (For å være helt sikker på at du velger rett sertifikat her kan du gå inn å se på selve sertifikatet som i  bruksområde skal være merket med "Ikke-avvisning (40)"

I E-POSTENE (som skal signeres)

1. Velg "Alternativer"
  2. Trykk på "Signer"

(Husk å ha i Commfides e-ID når e-posten signeres)