Kunnskapsbase: Autentiserings Applett
Oppgradering ID-porten klient fra v.3.2.5 til v.3.3.0
08 Mar 2021 9:46
Commfides har oppdatert klient for ID-porten Torsdag 4. Mars kl 12:00
Hvis du nå ikke kan logge inn så skyldes dette at gammle klienter må avinstalleres og ny må installeres, samt at du må tømme cache på din nettleser. Deretter kan du logge inn som tidligere.

Første gangen etter installasjon av ny klient blir du bedt om å klikke OK for å fortsette.

Oppgradering Commfides e-ID autentisering og signeringsklint for ID-porten

For å oppdatere din klient fra v.3.2.5 til v.3.3.0 må du først avinstallere den gamle 3.2.5 klienten og deretter installere den nye 3.3.0 klienten.
Hvis du fra tidligere har både 1.3.3 og 3.2.5 installert må du avinstallere begge.

1. Avinstallert din eksisterende klient
    1. Gå til «legg til fjern programmer» på din PC og skriv «Trust» i søkefeltet, velg Trust1Connector og klikk avinstaller. Fullfør avinstalleringen og klienten vil forsvinne fra listen.

Avinstallert gammel klient

1. Last deretter ned ny klient herfra:
    1. For 64 bit PC:  Trust1Connector_x64.msi
    2. For 32 bit PC:  Trust1Connector_x86.msi
    3. For MAC:  Trust1Connector.dmg
    4. Dobbeltklikk på filen du laster ned og installer klienten:
  1.          Installer ny klient

2. Tøm Cache på din Nettleser.
     Fjern Buffer/Cache:
        - På Chrome ligger denne under Innstillinger/Personvern og sikkerhet og Slett nettleserdata
        - På Firefox ligger denne under  Innstillinger/Personvern og sikkerhet og TØM Infokapsler og nettstedsdata

Test innlogging fra en av de offentlige sidene som benytter ID-porten. Ved problemer ta kontakt med Commfides support.