Hvilket SSL sertifikat bør velges til Exchange 2007 og hvorfor?
31 Aug 2009 15:07

Til Exchange 2007 bør man velge et UC SAN SSL sertifikat.

Microsoft anbefaler å bruke SAN (Subject Alternative Name) SSL sertifikat for installering på Exchange 2007.
Microsoft anbefaler videre å bruke ett hoveddomene (common name) og tre ekstra SAN-felter.

For et domene mail.domene.no vil feltene som skal valideres kunne feks være følgende:

• Common name: webmail.commfides.com - dette er domenet som brukes for å logge inn på webmail
  • SAN-felt 1: autodiscover.commfides.com - dette er for å støtte en service som oftest er i bruk
  • SAN-felt 2: exchange01 - dette er kortnavnet på Exchange-serveren og trengs ved tilgang innenfor brannmuren
  • SAN-felt 3: exchange01.commfides.local - dette er langnavnet på Exchange-serveren på nettverket og trengs ved tilgang innenfor brannmuren

Med et UC SAN SSL kan du legge inn mange ekstra SAN-felter, og du har mulighet til å få reutstedt sertifikatet med flere eller andre SAN-felter i løpet av sertifikatets levetid.
UC SAN SSL er preinstallert i de aller fleste PDA'er og Mobiltelefoner.